אמבטיות קרח בתל אביב

מדוע חשוב לבדוק שהמים נקיים באמבטיית הקרח

ניקוי אמבטיית קרח זה דבר חשוב מאוד על מנת שלא ייווצרו בטריות ולשמור על הלקוחות שלנו

הקדמה

באמבטיות קרח רבות אין הקפדה על הניקיון וההיגיינה של המתרחצים. 

מים שאינם נקיים והיגייניים עלולים לכלול בקטריות וחיידקים שיכולים לגרום לכם למחלות רבות ולפגיעה בבריאות. ככה שבמקום ליהנות מהיתרונות הבריאותיים הרבים של אמבטיית קרח ולמרות שהשקעתם בעצמכם והלכתם לעשות אמבטיית קרח – אתם תצאו חולים ותגרמו לעצמכם נזק.

 לכן, חשוב מאוד לבדוק כיצד המקום בו אתם עושים אמבטיית קרח מנקה את המים, האם יש הקפדה שכל אדם שנכנס לאמבטיית הקרח מתקלח לפני, האם המים באמבטיית הקרח מחוטאים בעזרת כלור, אוזון או מנורת UV.

אישה נהנית מכל היתרונות באמבטיית הקרח ורוחצת במיים נקיים מחיידקים

תוכן עניינים

מה תמצאו במים לא נקיים באמבטיית קרח

בשנים האחרונות נרשמת עלייה בשיעור המחלות שמועברות באמצעות מים בתוך בריכות וג׳קוזי.

רק בארה”ב, נרשמו בשנה אחת קרוב ל-3,000 מקרים של זיהומים שאנשים נדבקו בהם בבריכות.
נתונים אלו נמדדו בבריכות אשר מטופלות בכלור – כימיקל שאמור להרוג את החיידקים. רוב אמבטיות הקרח בישראל פילו לא משתמשות בכלור בשביל להגן עליכם. 

איך אנחנו יכולים להדבק ממחלה עקב מגע עם מים?

המחלות עוברות דרך מים ב-2 אופנים מרכזיים:

1. מחלה שעוברת דרך המים:

החיידקים מופצים בעיקר באמצעות בליעה או מגע העור במים מזוהמים, מים אלו לרוב יכילו חיידקים שונים כמו שיגלה ואי קולי או נגיפים כמו נורו-וירוס או טפילים ממשפחת קריפטוספורידיום וחיידק הפסאודומונס. הסיכוי למצוא את החיידקים האלו נפוץ במיוחד במים עומדים ולכן ייתכן שיימצאו באמבטיות קרח שלא משתמשות בפילטרים ראויים שייגרמו לסירקולציה במים.

2. פגיעה כימית ישירה לעור או לדרכי הנשימה מחומרים אחרים שנמצאים במים:

מחלות אלו מועברות כתוצאה משתן במים, זיעה או מכמות כלור בריכוז גבוה שנמצא במים וגורם לתגובה כימית.

 

חיידקים ומזיקים רבים יכולים להמצא באמבטיית הקרח ולגרום למחלות וסיבוכים רפואיים

הנזקים שיכולים לקרות לכם כתוצאה מהחיידקים באמבטיית קרח

המחלות והזיהומים העיקריים שיכולים להגרם כתוצאה מהמחלות שעוברות דרך המים הן: זיהומים במערכת העיכול, זיהומי ומחלות עור, דלקות אוזניים, דלקות בדרכי הנשימה, דלקות עיניים, וזיהום בפצעים פתוחים.

 מבין הזיהומים, הזיהום הנפוץ ביותר הוא שלשול. בנוסף יכול להיות שתדבקו בפטרת ציפורניים, כתוצאה מחוסר ההיגיינה ושטיפת הרגליים של הנכנסים לפני הכניסה. מחלות נוספות שאפשר לקבל ממים עם חיידקים הם חצבת, פוליו, סטרפטוקוקוס, הרפס ועוד

הפגיעות הכימיות לעור ולדרכי הנשימה קורות לרוב כתוצאה מריכוז לא נכון של הכלור וכימיקלים במים, אמבטיות הקרח אינן נמצאות תחת פיקוח כל שהוא והמפעילים שלהם אינם מומחים בחיטוי וייתכן שהם פשוט זורקים כלור פנימה שיכול לסכן אותכם. השילוב של שתן וכלור גורם לדלקות עיניים, שיעול ודליפות מהאף. בנוסף הכלור יכול להוביל לקוצר נשימה ולהיות מסוכן לחולי אסתמה. ישנם גם אנשים אשר אלרגים לכלור או לכימיקלים אחרים המשמשים לניקוי המים.

שימו לב! חשוב לבדוק האם אמבטיית הקרח מתוחזקת, כי מקורות מים בהן המים עומדים (ולא נמצאים בתנועה) ולא עוברים ניקוי יסודי, הן קרקע פוריה להתפשטות של מזהמים רבים ולכן, אם המים לא נראים נקיים, אל תקחו סיכון ותוותרו על הכניסה אליהן.

 

מדוע ניקיון המים של אמבטיית קרח עם כלור הוא רעיון רע

על אף שכלור יכול להרוג חיידקים ביעילות – ישנן שיטות יעילות יותר בחיסול החיידקים במים כמו אוזון ואור UV, משום שישנם יותר חיידקים אשר עמידים לכלור.

השימוש בכלור לטיהור המים גורם להפקת חומצי טריהלורומטן (TTHMs) והפלורומטן (HAA5), שהם תרכובות כימיות מזיקות שנמצאות במים עם בכלור ויכולים להיות קשורים לבעיות בריאותיות, כמו סיכון גבוה של סרטן. נמצאו קשרים בין המצאות כלור במים וחשיפה אליהם לבין בעיות בריאותיות כמו סרטן, ופגיעה במערכת החיסון. על אף שלא הוכח קשר ישיר עדיין, יש דאגות ומחקרים רבים המצביעים על הנזק הפונטנציאלי שגורם הכלור לבריאות. 

הכלור גם מזיק לסביבה כאשר הוא נשפך לקרקע ובשל הגזים אותם הוא פולט.

חשוב לדעת שרוב המפעילים של אמבטיות הקרח אינם מומחים לשימוש בכלור ואינם מודעים לכמויות המדוייקות בהן יש להשתמש וייתכן שהם מסתמכים על הכלור וכתוצאה מכך אינם מחליפים מים וזה שם אותכם בסיכון.

איך נכון לנקות את אמבטיית הקרח

בכל אמבטיית קרח שבה המים לא מוחלפים באופן יומי חובה שיהיה מותקן פילטר אשר יינקה את המים מלכלוך ויידאג לכך שהמים לא יישארו עומדים ויהיו בתנועה בזמן שאנשים לא נכנסים לתוך המים.

בנוסף, חשוב להקפיד על כך שכל אחד שנכנס למים ייתרחץ ויישטוף את הרגליים לפני המגע עם המים.

על מנת למנוע מהחיידקים והבקטריות לגדול במים יש לחטא את המים וכמו שלמדנו עדיף שלא עם כלור. אז על מה אנחנו ממליצים? אנחנו ממליצים לנקות את המים עם אוזון או עם נורת UV.

 עכשיו נסביר בקצרה מה זה כל דבר – אוזון הוא גז שמנקה את המים וכאשר מכניסים למים כמות אוזון נכונה הוא אינו משאיר כימיקלים מזהמים לאחר השימוש בו כמו הכלור והוא משאיר מים נקיים. האוזון מחמצן את החיידקים והבקטריות והוא נחשב כיעיל ביותר בהירגת החיידקים והבטריות במים.

ניקוי מים באמצעות נורת UV – כאשר המים נחשפים לנורה – היא גורמת לשינוי הDNA של החיידיקם והורגת אותם. אמצעי זה הינו יעיל ביותר להריגת החיידיקם במים והוא עושה זאת מבלי להשאיר דבר בתוך המים ולסכן את המתרחצים בהם. יש להזהר משימוש חזק מדי בנורה אשר יכולה לגרום לנזקים מסויימים אם נכנסים למים זמן קצר מדי לאחר חשיפתם לUV.

גם אם באמבטיית הקרח יש פילטר ואוזון או נורת UV עדיין יש להחליף את המים כל חודש תלוי בכמות המתרחצים על מנת להבטיח לשמור על ניקיון והיגיינת המים

איך אוזון עובד בשביל לנקות את המים

איך אנחנו מנקים את אמבטיית הקרח אצלנו ב-deepChillz אמבטיות קרח בתל אביב

אנחנו מתגאים בכך שאמבטיית הקרח שלנו היא הנקייה ביותר שתיהיו בה.

כל אדם אשר נכנס לאמבטיית הקרח שלנו מתקלח לפני הכניסה ושוטף את רגליו.

אנחנו מנקים את המים עם פילטר באופן קבוע כאשר אמבטיית הקרח לא בשימוש.

יש לנו רשת שאיתה אנחנו מוציאים לכלוך בין כניסה לכניסה אם נכנסים מספר אנשים אחד אחרי השני למים.

אנחנו משתמשים במהלך הלילה באוזון אשר יוצר במיוחד על מנת לחטא מים וכוללת משאבה חזקה שדואגת להעביר את האוזון למים ולנקות אותם בדרך האיכותית ביתות ושאינה מזהמת את הסביבה ובטוחה לשימוש.

אחת לשבועיים אנחנו דואגים להחליף את המים במים חדשים ונקיים.

כתוצאה מכל אלו יש לנו מים צלולים, נקיים והכי חשוב בטוחים בשבילכם בשביל הכניסה לאמבטיית הקרח ואנחנו לוקחים את ניקיון המים ברצינות ומשקיעים משאבים וזמן רב בתקינות, איכות וניקיון המים.

איך מנורת הUV מנקה את המים באמבטיית קרח

שמרו על עצמכם!
מה עליכם לבדוק לפני כניסה לאמבטיית קרח

למדנו שהמחלות והנזקים בכניסה למים מזהמים יכולים להיות מאוד קשים. לכן עליכם לשאול את מפעילי אמבטיית הקרח מתי הם החליפו מים בפעם האחרונה והאם הם עשו זאת בשבועיים האחרונים.

תבדקו האם המקום מחייב במקלחת ושטיפת רגליים לפני כל כניסה לאמבטיית הקרח.
תבררו ותבקשו שיראה לכם בעיניים עם מה הם מנקים את המים -האם יש להם פילטר (שזה דבר בסיסי ביותר) כמה זמן הפילטר עובד ביום ומתי (פילטר חייב לעבוד כ6 שעות ביום)
האם הם מנקים את המים עם כלור? אם כן – תשאלו מה הכמות של הכלור שהם שמים, כל כמה זמן הם שמים כלור במים ואיך הם יודעים מה הכמויות הנכונות לאמבטיית הקרח שלהם (הכמויות אמורות להיות מדודות לפי כמות הליטרים באמבטייה ולכן הם משתנות מאמבטיה לאמבטיה)
אם הם מנקים את המים עם אוזון או אור UV תבדוק מתי הם מפעילים את המכשיר, כמה זמן ביום, ומתי בפעם האחרונה המכשיר הופעל. אם בשעה האחרונה לפני כניסתכם למים זה עלול להיות מסוכן 
(ייתכן שתהליך הטיהור לא הושלם) ולכן יש לוודא מול המקום. 

דבר אחרון – תסתכלו על המים עצמם – האם הם צלולים? או עכורים? האם ניתן לראות שערות ושאר דברים במים? ואם המקום עצמו נראה לכם הגייני ותזכור שאתם לא רוצים לסכן את עצמכם! אתם רוצים להנות מטבילה איכותית במים הקרים ולקבל את כל היתרונות העצומים בכניסה למים ולשפר את הבריאות שלכם ולא להרוס אותה! ולכן אנחנו ממליצים לכם לבוא לטבול אצלנו – מקום שלוקח את הניקיון במים ברצינות ומשקיע בבריאות שלכם

ג׳וש המדריך שלנו מסביר ללקוח איך להכנס לאמבטיית הקרח עם מים נקיים, בצורה הנכונה ביותר

צרו איתנו קשר לתיאום כניסה לאמבטיית הקרח שלנו בתל אביב

אולי תספיקו להכנס כבר היום למים הקרים והנקיים שלנו

מאמרים נוספים

דילוג לתוכן